أسهل وأسرع طريقة لعمل البانية المقرمش بطريقة مطبخنا
المكونات:
- شرائح دجاج فيلية
- ماء بصل
- نصف معلقة كبيرة كاري
- نصف معلقة كبيرة كركم
- معلقة كبيرة ثوم بودرة
- معلقة كبيرة بصل بودرة
- 2 بيض
- معلقة لبن
- بقسماط
- نشا
- دقيق
- بيكنج باودر
- زيت للقلي
- ملح
- فلفل أسود
التحضير:
- أحضري بولة كبيرة وضعي فيها مياة البصل ومعلقة كبيرة من الثوم البودر والبصل البودر والكاري والكركم وملح وفلفل أسود ونقوم بتقليبهم معا جيدا جدا.
- قومي بوضع شرائح البانية او شرائح الفراخ الفيلية وقومي بتقليبهم في التتبلة حتي يتشرب التتبيلة من جميع الجهات ويعطي طعم التبيلة في الفراخ.
- احضري طبق عميق وضعي فية البيض وقومي بربها جيدا ثم ضعي عليها رشة ملح ورشة فلفل اسود ثم ضعي معلقة اللبن او المياة وقومي بالضرب مرة أخري حتي يمتزجوا معا.
- احضري الان طبق مسطح كبير حسب كمية البانية وقوم بوضع فية كوباية دقيق ومعلقة نشا كبيرة ومعلقة صغيرة بيكنج باودر وقلبيهم معا جيدا حتي يمتزجوا معا.
- احضري طبق اخر مسطح وضعي فية البقسماط وافردية ف الطبق حيث تستطيعي دخول البقسماط داخل الفراخ البانية.
- ابدأي الان بعمل البانية قومي باخذ قطعه بانية من التتبيلة ونقوم بوضعها في الدقيق علي الجانبين ثم ضعيها في البيض علي الجانبين ثم ارجعي للدقيق مرة أخري علي الجانبين.
- ضعيها في البيض مرة أخري علي الجانبين ثم ضعيها في البقسماط علي الجانبين في اخر مرحلة ثم قومي بالضغط عليها باليد علي الجانبين حتي يخرج منها اي بقسماط زائد.
- احضري طاسة علي النار فيها زيت عميق حتي تستطيعي اخراج البانية مقرمش وكما يحبة اولادك ثم ضعي فية البانية وقومي بتقليبه بعد ان يصبح الوجه علي اللون الذهبي علي نار متوسطة.
- اخرجي البانية في طبق فية ورق مناديل او ورق زبدة ليصفي من الزيت ويبقي بالطعم والقرمشة اللي تحبيها ليكي ولأولادك يقدم مع طريقة عمل المكرونة بالصلصة وبالهناء والشفاء.
0 تعليقات